Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Vikingská zima

Vikingská zima

Pripravený blýskať o stošesť. Človek mieni, príroda mení. Blesky museli zostať doma a o atmosféru sa postaralo sneženie.

2023-12-07 06:00:00
Karol Srnec
12057
 
 
  • 5459
    12

    Tri elementy: voda, svetlo, vietor

    Experiment? Kdeže, len obyčajné fotografovanie bratislavskej fontány.

  • 5068
    3

    Receptár: Zelená textúra

    Fotoaparáty a objektívy pre začiatočníkov poskytujú dobrú obrazovú kvalitu, aby ste mohli nafotiť technicky vydarené zábery. U začiatočníka je preto hlavným problémom, ako spracovať zaujímavý motív technicky a kompozične. Potrebuje recept, ako na to. A tu jeden máte.

  • 5361
    3

    Všímavosť, plánovanie, trpezlivosť...

    Premýšľajte ako fotograf pri každom motíve, ktorý fotografujete, nech je akokoľvek obyčajný. Váš prístup je vašou vizitkou, buďte k sebe poctiví.

  • 6252
    7

    Voda, kov a svetlo

    Tento príbeh fotografie bude patriť k tým najjednoduchším. A skôr ako o ťažký fotografický postup, v ňom ide o fotografické videnie a hravosť.

  • 21422
    38

    Rybárik riečny- ako na to ...

    Ako fotiť drahokam našej prírody? Praktické skúsenosti jedného z vás.

  • 13571
    42

    Žiarovka

    Pre všetkých, ktorých zaujíma, ako Izzino nafotil zaujímavú fotku žiarovky.  Viacero užívateľov sa ma pýtalo, ako som nafotil fotku žiarovky, ktorú som pridal do galérie. Keďže som zachytil celý proces, rozhodol som sa publikovať postup ako ďalší príbeh fotografie.

  • 15337
    32

    Strobist - Snehulienka v skalách

    Fotenie s malými bleskami v štýle strobist je dnes veľmi populárne. Medzi fotografickou verejnosťou tento spôsob svietenia rozšírili fotografi ako Joe McNally, David Hobby či Scott Kelby. 

  • 5618
    8

    Receptár: Portrét s malou LED-kou

    Mám k dispozícii drahú techniku, špičkové fotoaparáty, najlepšie objektívy. Po štvrťstoročí fotografovania je to normálne a to aj vzhľadom na moju prácu.

  • 14286
    54

    Kyvadlo a mikrovlnka

    Trochu inšpirácie na experimentovanie so svetlom. Potrebné len kyvadlo a mikrovlnka, teda jej rotujúci tanier. :)

  • 4019
    15

    Televízna veža Kamzík

    Fotku televíznej veže Kamzík, poza ktorú prechádza zapadajúce slnko, som už publikoval minulý rok. Je to jav, ktorý sa opakuje dvakrát do roka a môžem ho fotografovať z pohodlia svojho bytu, priamo z balkóna. Kamzík fotografujem z balkóna už roky, vždy keď vidím pekný západ slnka, nasadím na fotoaparát objektív a urobím pár záberov.

  • 2217
    0

    Soap Opereta

    Včera, vo fotostĺpčeku, sme zverejnili videá o tom, ako sa doma vyhrať s bublinkami. Ja som ich kedysi fotil u nás v ateliéri. Vo videu a aj u nás v ateliéri sa použili štúdiové svetlá. Teraz v karanténe ich však nemám k dispozícii, dá sa to aj úplne bez svetiel?

  • 2921
    3

    Mrcove príbehy fotografie V. - Kyrgyzstan

    Marcel Rebro (Mrco) je na ephoto.sk takmer od začiatku. Spoznali sme sa na workshope a začali spolu s ďalšími chodiť spoločne na fotovýlety.

 
Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.