Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Zoner Photo Studio X: skúsenosti s jesennou aktualizáciou

Zoner Photo Studio X: skúsenosti s jesennou aktualizáciou

Vyskúšal som novinky z veľkej jesennej aktualizácie ZPS X. Tá prináša vyšší výkon aj na slabších počítačoch a GPU akceleráciu. Ďalej podporu 3D LUT, novú nástrojovú lištu, vylepšené lokálne úpravy a správu východiskových parametrov. Prehľad vylepšení nájdete na stránkach Zoneru.

2024-01-09 06:00:00
Karol Srnec
0
1098
 
 
  • 2072
    0

    Kreatívna úprava svadobných fotiek

    Trendy vo fotografii sa stále vyvíjajú a menia a na svadobných fotkách je to vidieť mnohonásobne. Také fotografie sa schovávajú na celý život, a tak máte možnosť porovnať svadobné fotky rodičov, starých rodičov… A spravidla tam vidíte veľké vizuálne zmeny. Jeden z trendov si ukážeme v tomto článku, a to zloženie multiexpozície z dvoch alebo viacerých fotiek do jednej snímky.

  • 2135
    1

    Získajte vždy správne farby. Naučte sa pracovať s vyvážením bielej

    Každý zdroj svetla má určitú farebnú teplotu. Je obrovský rozdiel, či vám na scénu svieti poludňajšie slnko alebo obyčajná žiarovka. Aj keď sa zdá, že biela vyzerá zakaždým rovnako, nie je to tak úplne pravda. A váš fotoaparát to spozná. Občas mu preto musíte poradiť, aby farby vyzerali prirodzene.

  • 1419
    0

    VIDEO: Ako vybrať časť fotky, skúste nástroje pre prácu s výberom v ZPS X

    V editore Zoner Photo Studia X je možné z fotky pomocou rôznych nástrojov vybrať čokoľvek na čo si spomeniete. Práca s výberom a následné ladenie konkrétnych častí snímky sú úpravy, na ktoré si trúfnu skúsenejší používatelia. V našom videu vám ukážeme, ako rýchlo, jednoducho a pohodlne označiť dom, pomaranč alebo iné zložitejšie tvary.

  • 1857
    0

    VIDEO: Katalóg – Ako na kľúčové slová

    Rovnako ako ostatné funkcie Katalógu vám aj kľúčové slová uľahčia organizáciu a predovšetkým orientáciu vo vašich fotkách. Ak ich viete efektívne použiť, nemusíte strácať čas ubíjajúcim prechádzaním jednej zložky za druhou, aby ste z nich vyfiltrovali všetky svoje obľúbené fotografie. Kľúčové slová to urobia za vás. Ako na to? To vám povieme v tomto videu.

  • 1924
    0

    Úprava fotiek na dvoch monitoroch alebo ako na efektívnu editáciu

    Väčšia pracovná plocha je pre mnoho z nás zásadné vylepšenie práce s fotkami. Preto prinášame nové vylepšenia práce na dvoch monitoroch. Fotky si jednoducho zaslúžia dostať viac priestoru!

  • 2964
    0

    ZPS X - Portrét

    Predstavenie programu Zoner Photo Studio X máme za sebou. Ukázali sme si funkcionalitu všetkých modulov a hlavne kde hľadať návody a inšpiráciu. Teraz vám v trojici článkov ukážeme jednoduché návody na úpravu a nakoniec si môžete zasúťažiť o publikácie z vydavateľstva Zoner Press.

  • 4019
    10

    ZPS X - Pražská panoráma

    Predstavenie programu Zoner Photo Studio X máme za sebou. Ukázali sme si funkcionalitu všetkých modulov a hlavne kde hľadať návody a inšpiráciu. Teraz vám v trojici článkov ukážeme jednoduché návody na úpravu a nakoniec si môžete zasúťažiť o publikácie z vydavateľstva Zoner Press.

  • 2625
    1

    ZPS X - Jesenné farby

    Predstavenie programu Zoner Photo Studio X máme za sebou. Ukázali sme si funkcionalitu všetkých modulov a hlavne, kde hľadať návody a inšpiráciu. Teraz vám v trojici článkov ukážeme jednoduché návody na úpravu a nakoniec si môžete zasúťažiť o publikácie z vydavateľstva Zoner Press.

  • 7097
    0

    Zoner Photo Studio X pre začiatočníkov XI. - modul tlač

    Vitajte u jedenástej časti seriálu návodov pre začínajúcich užívateľov programu Zoner Photo Studio X, ktorý je obľúbenou alternatívou k Lightroomu® a Photoshopu®. Z digitálnych súborov teraz urobíme reálne fotografie a fotopredmety.

  • 5474
    0

    Zoner Photo Studio X pre začiatočníkov X. - modul video

    Vitajte u desiatej časti seriálu návodov pre začínajúcich užívateľov programu Zoner Photo Studio X, ktorý je obľúbenou alternatívou k Lightroomu® a Photoshopu®. Od fotografii sa teraz presunieme k videu.

  • 6748
    0

    Zoner Photo Studio X pre začiatočníkov IX. - HDR a panoráma

    Vitajte u deviatej časti seriálu návodov pre začínajúcich užívateľov programu Zoner Photo Studio X, ktorý je obľúbenou alternatívou k Lightroomu® a Photoshopu®. Je venovaná skladaniu HDR záberov a panorám.Aj v tejto časti sme pre vás vyhľadali najzaujímavejšie informácie zo stránok Zoneru a ich YouTube kanálu ZPS a pripojili k ním vlastné postrehy a tipy. Vrátime se teraz do modulu Správca a ukážeme si ako skladať fotografie s veľkým dynamickým…

  • 3066
    0

    Zoner Photo Studio X pre začiatočníkov VIII. - modul Editor

    Vitajte u ôsmej časti seriálu návodov pre začínajúcich užívateľov programu Zoner Photo Studio X, ktorý je obľúbenou alternatívou k Lightroomu® a Photoshopu®. Je venovaná modulu Editor.

 
Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.